Resa i vinter?


Resa till Kuba i vinter kan vara ett alternativ
                                                                                                                                                                        Bild från Ving.se

Nu är semestern slut och det har varit jätteskönt med värme och en del regn men jag mår så bra på sommaren att det inte behövs någon längre semester den här tiden på året. Sitter och klurar nu på vart man ska resa i vinter. Alternativen just nu är Kuba, Dominikanska, Bali, Costa Rica, Australien, Mexico och Florida. Många jag pratat med tycker att Thailand är ett bra alternativ men dit vill jag åka när det är lågsäsong, inte i vinter.

Kraven är en strand, ett gym, strand, god mat som inte är allt för främmande, ett schysst hotell och lite liv en bit bort om man skulle få hybris. Det får även vara relativt prisvärt så kan man lägga mer på resan och mindre på mat och aktiviteter.

Är det för mycket begärt eller finns den resan?

Krizz~

Svalkande pool till pippi

Så här gick det till när jag för någon vecka sedan tråcklade ihop ett fågelbad. Det blir jättefint och går relativt fort att knåpa ihop. Huvudsaken är att du har bra verktyg (det har min karl påtat in i skallen på mig) och allt material på plats. Jag kände mig som lilla Ernst. Det svåra i detta arbetet är att  i slutändan försöka få pippi att förstå att det här hit de ska komma för att svalka sig. Än har vi inte sett några men i morgon ska jag försöka locka hit dem med lite korvbröd. Risken är ju att det istället landar fula stora kråkor men nu ska vi inte döma ut någon, fåglar är ju fåglar även om dom är stora, svarta o heter kråka.


Det man behöver är i princip lite plank, två hinkar grus och en påse murbruk. Försök att ha ett par foppatofflor i en passande färg till det arbete som ska utföras. Se även till att en karl finns till hands när det blir alldeles för riskabelt,  naglarna kan ju faktist gå av eller att krafterna sinar.

Välj därefter ut ett passande rabarberblad till badet.

2009/07 Bygga fågelbadMät bladet och kontrollera hållbarheten


Nu ska man bygga en ram och fixa fram ett bra plant underlag som man häller lite sand över. På sandhögen lägger man sedan över sitt noga utvalda rabarberblad och ovanpå kommer därefter murbruket.

Så! Nu börjar vi att jobba.




Låt fågelbadet torka i några timmar innan det är dags att vända på stenen och beskåda sitt mästervärk.





Lycka till därute!  Krizz~






Still going strong!!!

437e1310b94ca186f2f047877a7d73a3.png

Still going strong!!!


Jag har hamnat i shopping meckat.

0-2effaba5304dcfbf7f864174ab3429f4.png

Jag har hamnat i shopping meckat. GeKÅs. Nu ska det slösas!


Vi är ute på äventyr. I natt sover

79051091d64fa5b092f6452ea7bab32d.png

Vi är ute på äventyr. I natt sover vi i vårt tält. Vi är tillbaks i Södra småland. Helt underbar liten camping. De spelar Bach i högtalarna på toa. Nu är det dags för mat i det fria. Kram Krizz


En cosmo på kalmars finaste ställe

0a84e71e33b7377b1d039a61ac01df14.png

En cosmo på kalmars finaste ställe! Ma ma ma baker..... livet på pinnen som sagt.


Hej Kalmar! Här sover vi i natt. N

0-69a153755874726d94c45da8d5d010f8.png

Hej Kalmar! Här sover vi i natt. Nu är timmen slagen. Krustiernska trädgården, där är vi ikväll.


I dag är en ny dag. De i rummet br

7ac1f624e4c740433b6a9e1701addb4d.png

I dag är en ny dag. De i rummet bredvid hade show i natt. Fulla som ägg. Killen i rummet bredvid spydde som en gris hela natten. Småfolk!! Man hörde allt. Kunde inte sova. Men gammal ost får man sota för. I morse åkte vår radio på, dammsugaren på, sängar flyttades, pratade högt, råkade slå väggarna Pojkvaskern flydde sedan ifrån vårt stök. Nu är vi på g till Borgholm. O what a day what a day....


Har vi hamnat i Thailand? Nej, det

09ea64454e1a6809c182ba8cf1e697a3.png

Har vi hamnat i Thailand? Nej, det serveras Singha o pad thai på Öland. I love it!


Från stranden i Böda!

0-58515b4fd80db2af32efb2dc525f35ba.png

Från stranden i Böda! Vi har hyrt cyklar o tagit oss en tur. På vägen har vi svalkat oss i havet. Det här är livet på en pinne!


En fin dag på smålandslätten

God morgon! Det verkar bli en kanondag här nere i Småland i dag. I morgon åker vi vidare till Öland jag o karln i huset. Vi har inte betsämt några speciella aktivteter utan att ta dagen som den kommer. Uppleva Böda Sand och Borgholm, strosa i små byar och kanske hitta något fint på loppis att släpa hem?

I dag ska jag  konstruera ett fågelbad som ska stå här på tomten och locka till sig småfåglarna. Jag ska gjuta den i cement. Sedan åker vi iväg och spelar lite golf är det sagt. Någon enstaka boll ska jag väl klara av att slå iväg. Annika Sörenstam get out of the way!


Uppdatering och bilder från dagen kommer!


//Krizz~


Dags för semester




Bilder från: www.myra.nu/oland.html
http://www.olandsturist.se/

Jazz resumé

Det resulterade i en väldigt fin och en bra kväll med fullspäckat artistschema och trots varningar om oväder blev det endast några regndroppar på hela kvällen. En fin avslutning på helgen. Det var mycket folk men rimligt till den del att man kunde ta sig fram.

För vår del värmde vi upp med Raphael Saadiq. Svängig härlig musik, en artist som bjuder mycket på sig själv. I orange kostym charmade han publiken. Trots en del tekniskt strul med mikrofoner och instrumet så fick han igång publiken med dans. Hans sidekick, vilken energiknippe, dans och sång var väldigt bra. Raphael plockade några extrapoäng hos the ladies när han kastade sin skjorta till publiken och fortsatte i ett framhävande linne.


Bild från Stockholm jazzfestival 2009 Raphael Saadiq i gul kostym

Joss Stone kom in i vitt. Hennes band och kören var genomgående klädda i vitt. Joss hade en röd ros i håret som hon efter en stund tröttnade på och kastade ut till publiken. Hon har verkligen en väldigt bra röst, stark men väldigt behaglig, förmedlade en stor näve energi. De startade igång med en del gospelinspirerade låtar och satsade på att höja tempot mot slutet. Det bjöds också på några låtar där hon sjöng tillsammans med Raphael Saadiq.

Bild från Stockholms Jazzfestival 2009 Joss Stone i vitt



Dj'n värmde upp med M J låtar och efter en halvtimmes sjungande och dansande i det trånga publikhavet var vi mer än redo. Äntligen! Erykah Badu! Hon kom in med en svart hatt en beige kappa och en handväska. Hon körde en väldigt annorlunda performence än förväntat. Hon var jättesnygg i sin lack & läderoutfit som lurade under den figursydda kappan. Hennes framträdande var inte fullt rockig som de övrigas, mer soul, en mer lugn ton över hela hennes show! Erykah pratade mellan låtarna vilket  var väldigt underhållande.


Bild från Stockholms Jazzfestvial 2009


Mer bilder hittar man på http://www.stockholmjazz.se


Dags för teater!

Ska bli spännande att se föreställningen nedan. Den har inte haft premiär ännu men man kan kolla in trailern lite snabbt på Stockholms stadsteaters hemsida. Den handlar om dagens konsumtionssamhälle vilket jag tror är nyttigt att få oss en påminnelse om i bland.

I Mark Ravenhills engelska version så heter killarna pjäsen som handlar om Robbie, Mark och Gary efter stjärnorna i Take That. I vår svenska version så är det istället Erik, Mattias och Danny. (EMD)




Jag vill veta mer om föreställningen

Helgens bravader i bilder


Mr salad fingers

Hur kommer man på något sådant?


Lata dagar på Muskö

Det är helt underbart här ute på landet. I morse vaknade jag av att Jannica lade sig raklång på mig. Hon är riktigt go den tanten, speciellt när hon är glad och pigg. Tycker om henne massor! Hennes familj är underbar och vi har alltid trevligt när vi gör saker tillsammans. Vi har även 4st katter här ute, de små liven gör så att tillvaron blir rolig. De hittar på bus och fräser åt varandra i bland. De stora katterna håller sig undan för de små, tycker väl att det blir alldeles för jobbigt med en massa spring i benen.
 
Vi har solat och några har även badat, jättemodigt. Jag är nog mer av en sann badkruka så jag applåderade mest när de plaskade. Att ha en strand för sig själv är relativt lyxigt i dag. Det traskade förbi lite folk då och då och när vi skulle gå kom det ett tjejgäng på 4st. Vad mer kan man begära av livet?

Ikväll blir det middag vid muskö brygga med liveband. Ser fram emot att åka dit. Nu när vädret är så här bra så kommer kvällen att bjuda på många fina inslag. Finemang!


Bilder kommer efter helgen. Då blir det även mer uppdatering från Jazzfestivalen. Hej hopp!

Kram
Krizz~

Out of office



Jag är på helg och åter måndag.
Vid brådskande ärenden ta ett djupt andetag och ett stort glas vin!
Krizz~

Sova i en stor duntoffla?

Hittade artikeln på metro i går om den nya sovsäcken som man klär på? Det känns ju inte allt för mysigt, det blir ju inte som att "krypa ner". Jag fryser så mycket på vintrarna och värst är det när man går upp, de första fem minutrarna är hemska. Det är kallt och man skulle ge rätt mycket för att få stanna kvar i en varm säng. Man smyger ut till toaletten och vill inte tända lampan för att riskera att möta sig själv, blek o jävlig i spegeln. Fryser mycket, varje rörelse omvandlas till en kall vindpust. Därför går allt väldigt långsamt. Innan man nått duschen har man lyckats skaffa sig ett riktigt schysst morgonhumör och önskar livet ur allt!

Jag kanske ska skaffa mig en och bli en lyckligare människa.

Sova i en dunfottla
Bild: www.metro.se

Åsikter i etern

Jag brukar fördriva tiden med att lyssna på Ring P1. Det är så roligt med alla åsikter och diksussioner. Täppas Fogelberg är en av mina favoriter. Han snoppar av kommentarer som ingen annan.

Jag har bifogat ett klipp där en av lyssnarna ringer in och blir så förgrömmad. Märk väl hur lugn och sansad hon är ifrån början. Förstår att man blir arg över en sådan sak men att förgargas så mycket att man blir skogstokig kan ju inte vara bra för det stackars hjärtat. 

Jag vill också besöka ring P1 på nätet.



Man får ligga iii

Om man ska slappa lite i helgen får man inte ligga på latsidan under veckan. Det var nog 3st på gymet och det är skönt när man inte måste köa för maskinerna.

Det var ett äldre par som skulle provträna. Tanten testade gåbandet. Hon hade kjol o handväska. Gubben hade tofflor. Tycker det är kul att äldre tränar, brukar vara tanter i ca.70års åldern som sliter o drar i maskinerna. En tanta hade sitt alldeles egna sittunderlag och torkade noggrant sina maskiner både före och efter. Håret hade hon piffat till och hon hade tantakläder när hon tränade. You go tant!




Lunchen blev rätt enkel i dag. Fruktsallad med en macka. Det är så gott.

God fruktsallad passar perfekt som mellanmål

Kram
Krizz~

Sjusovare!

Vaknade av att klockan stod på 08:25! Yes, sleepingbeauty has spoken. Jag skyndade på med kläderna och hoppade över mina saker som låg överallt på golvet. Slog i resväskan 5 gånger och den sista gången svor jag hårt och sparkade iväg den. Oh no, hade även somnat ifrån tvätten i går, så den var jag också tvungen att hänga upp illa kvickt. Det blir till att stryka den sedan. Klockan 8.40 satt jag på motorvägen. 9.02 framme @ work.

Väckarklockan ringe ej

I bland är jag bara för virrig, måste varit jättetrött för att jag lyckats stänga av klockan helt när den pep i morse. Åh!

På Essingeleden såg jag massor av poliser som eskorterade stora bussar och i bussarna satt det kostymklädda figurer. Det måste ha med Eu mötet att göra, men vad skulle dom göra söder om stan? Måste vara ett sånt där topphemligt möte så att det inte blir en massa kravaller och ouppstyrda demonstrationer. Jag har försökt plöjja tidningen men jag lyckades inte hitta något.

Fortfarande värme utanför förnstret. Kanske ska ge mig på en lunchträning och jogga i eftermiddag.

Hoppas att dagen springer förbi för snart är det fredag och dags för country a la Muskö!

Ha en bra dag
Krizz

Härliga eftermiddag

Nu är dagen snart slut och jag ska hem och lägga mig under solens strålar. Det blir också en lätt runda i området. Därefter måste jag ägna mig åt att städa och tvätta för att komma i ordning hemma. Snart packar jag väskan igen och far iväg. Det blir helgens resa till landstället med Jannica.

Härligt med en sådan eftermiddag. Jag har fått en massa gjort i dag @ work! Pysslat och knåpat.
Nästa vecka börjar min semester, kanske dags att börja vänja sig. Jag blir inte borta så länge men kan vara skönt att försöka landa lite. Det brukar ta ett tag för mig att vänja in lite lugnare tempo.

Kramar i solskenet!
 Krizz~

Stockholm Jazz!

På söndag bär det av till Skeppsholmen och Stockholms jazzfestival för att lyssna på en hel del skön musik. Jag ska äntligen få höra Erykah Badu, har missat alla hennes Sverigebesök hittills men nu ska hon äntligen få sjunga loss för mig på riktigt. Det är en hel del sköna artister som spelar den dagen. Vädret skulle inte bli så bra så jag får ta med mig poncho och paraply.

I övrigt ställde Lauryn Hill in sin spelning det här året, henne såg jag på festivalen för ett antal år sedan. Hon drog ut på tiden innnan hon entrade scenen och då hade hälften av besökarna redan gått hem. Bra var det då kunde man få en bra glimt. Hon gjorde några låtar sen försvann hon som en avlöning.


Bild: http://www.stockholmjazz.com


Jag vill också spana in festivalen!




På spaning efter..
Tvättade mina blå tygskor så att de gick sönder. Är nu på desperat jakt!

Wishlist


Välkommen!

I den här bloggen kommer jag just att skriva om, ingenting. Det är rätt skönt att inte måla in sig i något hörn. Vill jag skriva om en tråkig dag så gör jag så, vill jag skriva om solsken eller om en snygg sko så gör jag så.

Får se hur länge lyckan varar!

hmm... nu undrar jag om man ska skriva lite kort om sig själv eller vänta med det längre fram.
Jag tror jag suger på den lille karamellen ett tag.

Nu ska jag hoppa i träningskläderna och svettas en stund. Det blir det närmsta man kan komma värmen den här veckan. Samtidigt är det ju väldigt bra för själen att få avreagera sig en aning!



RSS 2.0