När man har lata dagar...

Det är så skönt när man har lite latartid, tid man inte gör så mycket på. Då sitter jag mest framför datorn och läser bloggar, äter en kaka och njuter av tända ljus. Radion spelar, i övrigt är det tyst i huset. Karln är iväg på äventyr, byggolle o bäjör bygg, eller vad det nu heter och har "egen" tid. Jag tittar på kläder, tittar på serier på datorn och funderar på om jag ska ge mig själv en Iphone i julklapp?

Inte allt för lat måste jag erkänna, jag har även haft storstädning på nedre våningen i dag. Tvättat och grillat två korvusar. :D

I går såg vi Luftslottet som sprängdes. Inte fullt så mycket spänning som i tvåan men den var riktigt bra. Det var den sista delen av 3. Bra film SKA ses på bio.

Jag hoppas att de släpper Metropia på bio och inte kör den enbart på filmfestivalen. Det är en film av min favoritkrönikör på DN, Tarik Saleh. Mörk och dyster. Filemn är animerad men de har fått till den jättebra. Handlingen är lite diffus, den handlar om tunnelbanan, en blond tjej och konspiration.

Krizz~


Julbord på Nyckelviken

I år testar vi på Nyckelvikens julbord som ligger i Nacka. Förra året var vi på Gondolen, väldigt tjusigt men jag saknade julen. Utsikten kunde man ju  absolut inte klaga över men mysfaktorn var inte där. Nu hoppas jag att Nyckelviken bjuder på lite mer jul. Jag som inte äter det som andra kallar för ”delikatess” ål, sill, lutfisk måste ju få kompensation i form av känsla. Jag äter köttbullarna, bakelserna och dricker glöggen och vill se en tomteluva, en gran och höra klangen av någon bjällra.

Nyckelviken var med på listan över Stockholms bästa julbord.
http://www.city.se/  16 november 2009, sid.13.


~Krizz

Jul jul..


När det skyltas om saker..

Varje morgon, lagom glad och en aningen stressad, får jag via en skylt information om dagens temperatur, hur mycket klockan är och så här långt är allt bra.

Sedan kommer en text.. som upplyser mig om vart jag är på väg. Som om jag inte redan visste det. Jag går inte upp 6 på morgonen för att jag tycker att det är roligt, helt utan anledning. Men skulle jag någon dag inte veta vart jag är på väg någonstans pga. minnesförlust eller andra orsaker så kan ju denna skylt ändå påminna mig om det.






Välkommnande skylt

//Krizz~

När man grubblar...

Vi får storbesök av karlns familj som gästar oss under helgen. Det blir till o göra köttfärslimpa, handla och städa. Vill att helgen blir någorlunda fri från regn så att man kan ge sig ut i spåret på den nya orten. Bättra på sömnkontot står också uppskrivet på listan. Det har blivit lite dåligt med det under veckan.

Jag har precis fått tillgång till Internet i det nya hemmet. Tv boxern och allt annat väntar jag fortfarande på, men helt ärligt så klarar jag mig helt utan tv men Internet, det går bara inte. Det stör mig så fruktansvärt att man bor bara några Km in i ett lugnare område och plötsligt känns det mer som att man bosatt sig i öknen, vad gäller tekniken. Klaga, jag? Jo något ska man väl hitta. Har löst det nu så jag är nöjd.


Har tänkt på min vän Steffy, som är lite längre bort. Får hoppas på att det går bra med allt runtomkring. Hon har hunnit bli Mrs Steffy och nu hoppas vi att festen kan gå av stapeln här i Sverige.

~Krizz


När man slutar..

 Wiii I'm Freee!

Hem o mumsa paj.

//Krizz~


När man flyttar in...

Flytta in...


Dagarna i ända har bara handlat om att planera och fundera på de bästa lösningarna för att kunna komma i relativt god ordning. Första dagen var vi så slut att det inte ens gick att njuta av att äntligen vara på plats. Köpte oss varsitt mål av Pad Thai, knäckte två burkar Mariestad och under tystnad njöt vi av brasan och maten

Kan varmt rekommendera www.abflytt.se för det var riktigt duktiga karlar! Snabba och trevliga. Det var tur att vi tog flytthjälp för annars hade vi aldrig varit klara och ryggen hade blitt krokig.

Nu väntar ett mindre antal renoveringar. Mer om det framöver.

Krizz~

Tomteverkstad i vårt nya hus

I går hade jag bjudit in tjejgänget, som helt ovetande om vårt nya hus fick komma på ett första besök. Det var en riktigt trevlig kväll med glögg, och lite mat och slutligen hade vi pyssel med tomteverkstad och julkortstillverkning.

Om det är något jag gillar är det roliga aktiviteter och pyssel. Plus att nu får dessa tomtar vara våra första julsaker som vi har i det nya huset. Egen disajn..

Tipp tapp tipp tapp...





Nu har vi äntligen börjat landa efter den stora flytten och väntar ivrigt på att det nya köket ska anlända. Förhoppningarna är att vi får det på plats till julafton. Då har vi bjudit in familjen för ett mysigt firande. Funderar även på att eventuellt fira det nya året här men det får vi se hur det blir.


Tysta! Tillverkning pågår...



Santa Cruuuu

Kram Krizz~


Veckan i bilder...


När bikinin ska passa

...så måste man göra något drastiskt. Jag
börjar mitt nya liv i dag. Wish me luck...

Tror det får bli soppa/kaffe/naturdiet drinkar framöver.

//Krizz~



Nya livet..

RSS 2.0