Jazz resumé

Det resulterade i en väldigt fin och en bra kväll med fullspäckat artistschema och trots varningar om oväder blev det endast några regndroppar på hela kvällen. En fin avslutning på helgen. Det var mycket folk men rimligt till den del att man kunde ta sig fram.

För vår del värmde vi upp med Raphael Saadiq. Svängig härlig musik, en artist som bjuder mycket på sig själv. I orange kostym charmade han publiken. Trots en del tekniskt strul med mikrofoner och instrumet så fick han igång publiken med dans. Hans sidekick, vilken energiknippe, dans och sång var väldigt bra. Raphael plockade några extrapoäng hos the ladies när han kastade sin skjorta till publiken och fortsatte i ett framhävande linne.


Bild från Stockholm jazzfestival 2009 Raphael Saadiq i gul kostym

Joss Stone kom in i vitt. Hennes band och kören var genomgående klädda i vitt. Joss hade en röd ros i håret som hon efter en stund tröttnade på och kastade ut till publiken. Hon har verkligen en väldigt bra röst, stark men väldigt behaglig, förmedlade en stor näve energi. De startade igång med en del gospelinspirerade låtar och satsade på att höja tempot mot slutet. Det bjöds också på några låtar där hon sjöng tillsammans med Raphael Saadiq.

Bild från Stockholms Jazzfestival 2009 Joss Stone i vitt



Dj'n värmde upp med M J låtar och efter en halvtimmes sjungande och dansande i det trånga publikhavet var vi mer än redo. Äntligen! Erykah Badu! Hon kom in med en svart hatt en beige kappa och en handväska. Hon körde en väldigt annorlunda performence än förväntat. Hon var jättesnygg i sin lack & läderoutfit som lurade under den figursydda kappan. Hennes framträdande var inte fullt rockig som de övrigas, mer soul, en mer lugn ton över hela hennes show! Erykah pratade mellan låtarna vilket  var väldigt underhållande.


Bild från Stockholms Jazzfestvial 2009


Mer bilder hittar man på http://www.stockholmjazz.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0